Îi judecăm pe ceilalți, atunci când nu-i înțelegem!

79ec56185286c618c914a67eb20cfc00Îi judecăm pe ceilalți atunci când nu-i înțelegem! Este folositor, dacă nu îndeplinim o funcție care să ne dea acest drept? O facem pe timpul cui? Oare chiar nu găsim altceva la schimb de făcut!?
Râdem cu gura până la urechi de cel de lângă noi, atunci când nu avem puterea să fim autocritici sau autoironici. Alegem să aruncăm cu pietre în alții, atunci când sunt mult prea mari, mult prea grele, pietrele cu care poate ar trebui să aruncăm în noi.
Fiecare om are povestea lui. Ce cauți tu în ea dacă nu se scrie despre tine!? Nu ai voie să mâzgălești, și nu ai înțeles pe deplin libertatea, dacă rupi tu pagini să faci din ele avioane de hârtie. Nu ai dreptul să critici un om, dacă nu pe umerii tăi cad greutățile lui.
Dacă ești atât de bun, dacă tu știi cum, în loc să judeci, poate ar fi mai bine să ajuți. Dacă ai ști cât de mult putem influența viața cuiva cu ceea ce spunem sau cu ce am putea face pentru ei!
Povestea ta! Cum arată ea? Te-ai întrebat vreodată dacă ai putea iubi pe cineva ca tine, și dacă „Da”, atunci, de ce!? Cred că ar fi singurul moment în care ai putea descoperi părțile tale frumoase, iar pe celelalte, să îți dorești să le corectezi, astfel încât să fii mândru să le arăți lumii întregi. Nu trișa! Fii corect cu tine însuți! Acolo, tu cu tine! Este singurul lucru pe care ți-l datorezi.
Caută drumul care duce spre inima ta. Luptele, furtunile, liniștea ei, toate depind de minte. De aici, din modul tău de a gândi, poți vindeca răni ori le poți săpa mai tare. Din alegerile pe care le faci. Din ce accepți și din ce lași să treacă pe lângă tine. Din ce dai deoparte și din ce păstrezi.
Elimină gândurile care îți fac rău. Cu ele te hrănești tu? Orice idee începe și se termină atunci când vrei. Gândurilor cărora le dai putere, vor avea putere asupra ta atunci când nici nu te aștepți.
Sentimentele, cuvintele, faptele tale, trec dincolo de tine și îi afectează pe cei din jur. Iar această energie pe care tu le-o transmiți, se întoarce către tine precum un boomerang, doar că amplificată, venind de la ei toți. Pentru că puțini sunt cei buni care pot ierta și care ar putea să te înțeleagă.
Descoperă ce ai în plus față de alții și nu ce ai în minus. Și folosește-ți timpul să valorifici acest lucru. Nu lega fericirea de viitor, căutând-o doar în ce ai putea avea, ori unde ai putea ajunge. Poți lucra la visul tău zi de zi, zâmbet cu zâmbet și lacrimă cu lacrimă, dar găsește bucuria vieții, acolo unde ești, acum.
Pe timpul cui duci grija lor sau mereu a zilei care vine? Când ești important tu? Pe tine când te analizezi, când te-nțelegi? Le știi pe toate? Nu ai loc de mai mult? Tu când te cerți? Pentru ce te feliciți? Când trăiești tu?
Dacă greșesc, iartă-mă, te rog! Demontează bucată cu bucată toate „iluziile” de mai sus!

Valentina B.

Lasă un comentariu